Mazarinrutor
Serverar:
12 portioner
Håller sig saftiga länge men går även att frysa.
Ingredienser
25 st sötmandlar
6 st bittermandlar
1 ägg
3 dl strösocker
150 g smör, smält
1½ dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2-3 tsk vaniljsocker
Glasyr
4 dl florsocker
ca 2 msk vatten
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader. Mal mandlarna och ställ åt sidan.
Vispa samman ägg och socker. Blanda i de malda mandlarna. Tillsätt smör och mjölk.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i sockersmeten.
Häll i en smord och bröad springform, ca 21 cm i diameter eller en rektangulär form 18x19 cm. Grädda mitt i ugnen i 35-40 min. Låt svalna.
Glasyr: Blanda samman till en slät smet och bred över kakan. Låt stelna innan du skär första rutan, men sedan är det dags att njuta!
Liknande recept
Damernas mazarinrutor
4
48
1
Enkla mazarinrutor
30 min
24
Mazarinrutor
1 h
48
Snabba mazarinrutor
16
Mazarinrutor i långpanna
20-30
Mazarinrutor
5
30 min
24
Mazarinrutor med citronkräm
20
Mazarinruta med hallon
30
Fransk Mazarinruta
21 min
16
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!