Medelhavskyckling med 20 vitlöksklyftor

Serverar: 4 portioner

En klassisk Medelhavsrätt med inte mindre än 20 stycken vitllöksklyftor är en bekväm allt i ett rätt som sköter sig själv i ugnen. Vitlöken får en god och mild, lite rostad smak då den bakas i ugnen.

Ingredienser

  • 1 hel kyckling eller kycklinglår med skinn (ca 1,2 kg)
  • 6-8 medelstora potatisar
  • 20 vitlöksklyftor
  • 8-12 gröna oliver med kärna
  • 1 ask cocktailtomater (250 g)
  • Saft och finstrimlat skal av 1 välborstad citron
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 3-4 rosmarinkvistar klippta i mindre bitar
  • 2 tsk salt
  • 2-3 krm nymald svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i bitar. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Lägg kyckling, potatis, vitlöksklyftor, oliver och tomater på ett ugnsäkert fat. Fördela citronskal och saft, pressad vitlök och rosmarin över potatis och kyckling. Salta, peppra och ringla över olivolja. Rör om så att allt blandas.
    2. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Sätt formen mitt i ugnen och låt stå ca 50 min eller tills kycklingen är färdig och potatisen är mjuk. Rör om 2-3 gånger under tiden.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben