Melon- och avokadosallad

Serverar: 4 portioner

Sött och salt i ljuv förening. God att äta som ensamrätt eller att servera till grillat eller stekt kött.

Ingredienser

  • ½ liten vattenmelon
  • 2 avokados
  • 1 pressad citron
  • 3 msk olivolja
  • ½ tsk flytande honung
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • 1 påse (cirka 200 g) blandade salladsblad
  • 150 g fetaost
  • Ev rostade solrosfrön eller
  • Pumpafrön
  • Instruktioner

    1. Skär bort skalet från vattenmelonen, skär i mindre bitar och rensa bort kärnorna. Halvera avokadorna. Ta bort kärnan, gröp ur fruktköttet och skär i tärningar.
    2. Vispa ihop saften från citronen, olivoljan, honungen och vitlöksklyftan och smaka av med salt och peppar.
    3. Lägg ut de blandade salladsbladen, avokado- och melonbitarna på ett fat.
    4. Smula över fetaost, ringla över dressingen. Toppa ev med rostade solros- eller pumpafrön.

    Liknande recept

    4.2
    10 min
    2-4
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben