Mild fiskgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Enkel och god fiskgryta.

Ingredienser

  • 600 g torsk- och laxtärningar
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 500 g krossade tomater
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk strösocker
  • 3 msk provencalska örter
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Tina fisken. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och hacka lök och vitlök.
    2. Stek grönsakerna i oljan i en kastrull eller låg vid panna tills de får lite färg. Tillsätt tomater, grädde, cayennepeppar, senap, tomatpuré, socker och örter. Låt koka ca 5 minuter. Lägg i fisken, lägg på ett lock och stäng av plattan. Låt stå ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    3. Servera fiskgrytan med kokt ris och gärna en sallad.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben