Mild leverbiff med stuvade morötter

Serverar: 2 portioner

Går att hoppa över stuvade morötterna och servera bara med kokt potatis och lingonsylt, jag tillhör de få människorna som älskar leverbiff och leverstuvning.

Ingredienser

  • 100 g kalvlever eller ungnötslever
  • 100 g kalvfärs eller blandfärs
  • 2 potatisar, råa och skalade
  • 2 schalottenlökar, skalade
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • 1 krm mejram
  • Ca 1 msk matfett
  • Stuvade morötter
  • 2 morötter, tärnade
  • Vatten
  • Salt
  • 2 dl mjölk
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 1 tsk matfett
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Mixa i matberedare eller mal på köttkvarn lever, köttfärs, potatis och lök. Blanda i en skål. Salta och krydda med peppar och mejram.
    2. Värm en stekpanna med matfettet till medelvärme. Skeda upp små biffar i stekpannan och platta till dem något. Stek dem ca 3 minuter per sida. Servera med kokt potatis och stuvade morötter.
    3. Förväll morötterna i lättsaltat vatten så att det täcker morötterna, ca 3 minuter. Häll av vattnet och lägg tillbaka morötterna i kastrullen. Tillsätt mjölken blandad med vetemjölet och rör om under tiden stuvningen kokar upp. Tillsätt matfett, salt och peppar.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben