Mild sellerisoppa med ädelost
Serverar:
4 portioner
Tid:
35 minuter
Fick denna soppa hos en kompis och den är supergod.
Ingredienser
500 g rotselleri
2 potatisar
1 gul lök
Smör
9 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl mjölk
100 g ädelost
Salt
Peppar
Till servering
Knaperstekt bacon
Hackade valnötter
Instruktioner
Skala rotselleri och potatis och skär dem i mindre bitar. Skala och hacka löken. Fräs grönsakerna i smör utan att de tar färg.
Tillsätt buljongen och låt koka på svag värme tills allt är mjukt, ca 20 minuter.
Mixa soppan slät och häll tillbaka den i kastrullen. Tillsätt mjölken och låt koka ytterligare ett par minuter.
Smula ner osten och låt den smälta, men låt inte soppan koka mer. Smaka av med salt och peppar. Strö bacon och valnötter över soppan.
Liknande recept
Ugnspannkaka med spenat, ädelost och bacon
4
40 min
4-6
2
Kycklinggryta med äpple och ädelost
4.3
3-4
1
Scones milda
4.9
16
2
Pasta med ädelost, cashewnötter och lax
4.9
4
4
Cathrines fyllda champinjoner med ädelost
20 min
10
Pizza med ädelost och bacon
4
Pastasås med ädelost, bacon och ärtor
4
20 min
3-4
2
Sellerisoppa
4
Fläskfilégryta med ädelost
4.8
4
11
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!