Mild sellerisoppa med ädelost

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Fick denna soppa hos en kompis och den är supergod.

Ingredienser

  • 500 g rotselleri
  • 2 potatisar
  • 1 gul lök
  • Smör
  • 9 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl mjölk
  • 100 g ädelost
  • Salt
  • Peppar
  • Till servering
  • Knaperstekt bacon
  • Hackade valnötter
  • Instruktioner

    1. Skala rotselleri och potatis och skär dem i mindre bitar. Skala och hacka löken. Fräs grönsakerna i smör utan att de tar färg.
    2. Tillsätt buljongen och låt koka på svag värme tills allt är mjukt, ca 20 minuter.
    3. Mixa soppan slät och häll tillbaka den i kastrullen. Tillsätt mjölken och låt koka ytterligare ett par minuter.
    4. Smula ner osten och låt den smälta, men låt inte soppan koka mer. Smaka av med salt och peppar. Strö bacon och valnötter över soppan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben