Mild sillsallad med matjessill

Serverar: 6 portioner

En mycket god sillsallad. Öl och knäckebröd smakar gott till.

Ingredienser

  • 250 g avrunnen sill (går också med löksill)
  • 4 hårdkokta ägg
  • 3 kokta kalla potatisar
  • 1 rödlök
  • 3 dl gräddfil
  • 4-5 msk majonnäs
  • 1 dl finhackad dill, gräslök och persilja
  • Garnering
  • Dillkvistar
  • ½-1 msk kapris
  • Instruktioner

    1. Låt sillen rinna av väl. Skär den i ½ cm breda strimlor. Skala äggen och hacka dem. Skär potatisen i cm stora tärningar och finhacka löken. Rör samman gräddfil, majonnäs och finhackat kryddgrönt i en skål. Tillsätt sill, ägg, potatis och lök. Rör om väl med lätt hand. Låt sillsalladen stå kallt 1-24 tim. Rör om och tillsätt några msk vatten om salladen är alltför fast. Smaka av och salta om det behövs.
    2. Ganera med dillkvistar och kapriskorn över hela salladen

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    dajsel83 23 december 2010

    Supergod!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben