Milk Tart

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 30 minuter

Sydafrikansk dessert som är len och god. Inte särskilt besvärlig heller - så länge man inte bränner vid mjölken!

Ingredienser

  • Deg
  • 125 g smör
  • 1 1/4 dl socker
  • 1 ägg
  • 5 dl vetemjöl, siktat
  • Salt
  • Fyllning
  • 1 l mjölk
  • 1 msk smör
  • 2,4 dl socker
  • 2 ägg
  • 3 msk maizena
  • 3 msk vetemjöl
  • 10 ml vaniljessens
  • Instruktioner

    1. Blanda smör och socker till en jämn smet. Vispa i ägget. Tillsätt mjöl och salt och arbeta till en mjuk deg. Tryck ut degen i en smord springform och sätt in i ugnen på 180 grader i 15 minuter.
    2. Koka långsamt upp mjölk och margarin - rör duktigt så att det inte bränner vid. Blanda socker, ägg, maizena, vetemjöl och vaniljessens. Tillsätt lite av den varma mjölken och blanda väl. Häll sedan tillbaka blandningen i grytan och värm försiktigt tills den tjocknar. Den får inte koka!
    3. Häll fyllningen i pajskalet och låt svalna. Ställ i kylskåpet tills den ska serveras (den är absolut godast riktigt kall) och strö över kanel före serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben