Sydafrikansk dessert som är len och god. Inte särskilt besvärlig heller - så länge man inte bränner vid mjölken!
Ingredienser
Deg
125 g smör
1 1/4 dl socker
1 ägg
5 dl vetemjöl, siktat
Salt
Fyllning
1 l mjölk
1 msk smör
2,4 dl socker
2 ägg
3 msk maizena
3 msk vetemjöl
10 ml vaniljessens
Instruktioner
Blanda smör och socker till en jämn smet. Vispa i ägget. Tillsätt mjöl och salt och arbeta till en mjuk deg. Tryck ut degen i en smord springform och sätt in i ugnen på 180 grader i 15 minuter.
Koka långsamt upp mjölk och margarin - rör duktigt så att det inte bränner vid. Blanda socker, ägg, maizena, vetemjöl och vaniljessens. Tillsätt lite av den varma mjölken och blanda väl. Häll sedan tillbaka blandningen i grytan och värm försiktigt tills den tjocknar. Den får inte koka!
Häll fyllningen i pajskalet och låt svalna.
Ställ i kylskåpet tills den ska serveras (den är absolut godast riktigt kall) och strö över kanel före serveringen.