Min fisk- och skaldjursgryta
En supergod fisk- och skaldjursgryta som brukar uppskattas av alla. Kan varieras med olika grönsaker, fisk och skaldjur.
Ingredienser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
½ g saffran
400 g krossade tomater
2 dl vitt vin
3 dl vatten
3 fiskbuljongtärningar
2 potatisar
2 morötter
1 fänkål
1 gul paprika
1 röd chili
2 dl vispgrädde
200 g lax
200 g vit fisk
½ kg räkor med skal
Salt
Svartpeppar
Paprikakrydda
Instruktioner
- Hacka lök och vitlök och fräs några minuter på svag värme i en ganska stor kastrull.
- Häll på tomatkross, vitt vin, saffran, vatten och buljongtärningar och koka upp. Skala och skär potatis och morot i lagom bitar och blanda i grytan. Hacka chili och blanda i. Låt puttra i 15 minuter.
- Skala räkorna och ställ åt sidan. Skiva fänkålen tunt och skär paprikan i lagom bitar. Blanda fänkål, paprika och paprikapulver i grytan. Låt koka i 10 minuter.
- Häll grädden i grytan och rör om. Skär fisken i lagom bitar och lägg försiktigt i grytan. Stäng av värmen och lägg på locket. Låt allt vara i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med ett gott bröd och eventuellt aioli.
Liknande recept
Kommentarer (0)