Min godaste lax

Serverar: 8 portioner

Tid: 50 minuter

Väl beprövat och smakligt recept

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé ( 2x4 st) fryst norsk filé
  • Citronpeppar
  • 1 stor gul paprika
  • 1 purjolök
  • 4 tomater
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl halvtorrt vitt vin
  • ½ tsk salt
  • Riven ost
  • Instruktioner

    Smörj lätt en stor rektangulär form. Ansa och skär purjolök och paprika i strimlor. Låt dem puttra i litet matfett, skall ej bli brunt. Skär tomaterna i tärningar, små. Lägg grönsakerna i formen. Placera de tinade laxskicorna ovanpå. Strö citronpeppar på laxen, salta ej. Blanda crème fraichen med vinet och salt. Fördela detta över laxen. Strö över riven ost. Ställ in i ugnen 25 minuter i 200 grader. Servera med pressad potatis och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pastasallad
    Pastasalladen är en av våra absoluta picknickfavoriter. I sin enkelhet...

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben