Serverar: 8 portioner
Tid: 50 minuter
Väl beprövat och smakligt recept
Smörj lätt en stor rektangulär form. Ansa och skär purjolök och paprika i strimlor. Låt dem puttra i litet matfett, skall ej bli brunt. Skär tomaterna i tärningar, små. Lägg grönsakerna i formen. Placera de tinade laxskicorna ovanpå. Strö citronpeppar på laxen, salta ej. Blanda crème fraichen med vinet och salt. Fördela detta över laxen. Strö över riven ost. Ställ in i ugnen 25 minuter i 200 grader. Servera med pressad potatis och sallad.
Pastasallad
Pastasalladen är en av våra absoluta picknickfavoriter. I sin enkelhet...
Härliga fiskrätter!
Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...
Japanska matord
Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...