Min Limpa

Serverar: 3 portioner

Tid: 1 timme

Slängde ihop detta baserat på ett annat recept...

Ingredienser

  • 0,4 kg vetemjöl
  • 1 kg rågsikt
  • 0,4 kg grahamsmjöl
  • 0,2 kg rågmjöl
  • 1 pkt jäst 50 g
  • 2 dl farinsocker
  • 7 dl mjölk
  • 3 dl vatten
  • 1 msk salt
  • 1 msk brödkryddor
  • Instruktioner

    1. Blanda vätska(37°C) med salt, socker och jäst. Blanda sedan ner mjölsorterna , håll tillbaka med vetemjöl till förmån för de andra sorterna...
    2. Jäs i 60 min i bunken, dela sedan deg i 3 delar lägg dessa i smorda 1 ½ liters formar, låt jäsa 60 min i dessa.
    3. Sedan in i ugnen i 45 min på 150-175°C värme..
    4. Pensla med lite vatten om ni vill ha en mjuk skorpa, låta svalna under handduk..

    Liknande recept

    2 h 30 min
    3
    1
    5
    1 h 30 min
    2
    4

    Kommentarer (3)

    Lennart_58 24 november 2009

    Bröd är ett måste o deeta var hur bra som helst, tack ska du ha o 5 P.

    ca70 20 januari 2010

    Hur bra recept som helst! Tre brödlimpor på en paket jäst är toppen, och det blev jättegott bröd dessutom. Jag hade inte i vetemjöl förrän allra sist, och bara så mycket som behövdes, det blev ungefär hälften av mängden i receptet. Jättenöjd - kommer baka detta igen! En 5:a från mig också... Mvh ca70

    anna139 14 augusti 2015

    Jag bytte ut allt mjol mot ett paket lantbrodsmjol 4sadeslag 1,5kg!Det blev hur bra som helst!

    Relaterade Artiklar

    Dags för lingon!
    De lingon som mognar först kallas rålingon och är särskilt rika på...

    Nyheter
    Det händer mycket nytt på matfronten just nu. Här kan du läsa om ny...

    Sanningen
    Jag har tidigare skrivit om det svenska brödet – visst har du väl refl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben