Min lingonsylt.

Vår familj gillar denna sylt. Plockar bären på hösten och lägger 2 liters påsar i frysen. Kokar sylten vid behov

Ingredienser

  • 4 liter lingon
  • 1 liter vatten
  • 2 kg strösocker
  • Instruktioner

    Koka lingon och vatten 15 minuter. Häll sedan i sockret som ska röras i omgångar tills sylten kallnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    mep 7 maj 2009

    ska det vara 1 lit vatten???? kan tänka mig 1 dl istället

    gittan-9 7 maj 2009

    Hej.Det ska vara 1 liter vatten till 4 liter bär. Jag brukar frysa ner 2 liter bär i plastpåsar, om man vill koka mindre mängd bär .I så fall blir det ju 2 liter bär till ½ liter vatten. Denna sylt blir inte fast utan något rinnande. Bra om ungarna inte gillar så många bär. Till slut lär dom sig ändå tycka om syltsmaken tack vare skyn. Lycka till. Jag lovar att du kommer att gilla sylten. Hälsar Gittan.

    gittan-9 7 maj 2009

    Hej.Det ska vara 1 liter vatten till 4 liter bär. Jag brukar frysa ner 2 liter bär i plastpåsar, om man vill koka mindre mängd bär .I så fall blir det ju 2 liter bär till ½ liter vatten. Denna sylt blir inte fast utan något rinnande. Bra om ungarna inte gillar så många bär. Till slut lär dom sig ändå tycka om syltsmaken tack vare skyn. Lycka till. Jag lovar att du kommer att gilla sylten. Hälsar Gittan.

    Blanche 8 maj 2009

    Hej! I "Annas mat" finns ett recept som detta, men hon har 5 liter bär, allt annat är som du skrivit. Det blir en jättegod gelé soman kan använda när man bakar. Ja som dekoration.. Efter att ha kokat min sylt på detta viset de senaste 15 åren har jag nu dragit ner på både vatten och socker. Av en äldre väninna, fick jag tipset att ta några tag med en stavmixer, för att få mer sylt o mindre gelé. Jag har provat, men vet inte om det är något jag kommer att fortsätta med. Nej, det blir inte puré, bara lite finfördelat.

    gittan-9 8 maj 2009

    Hej Blance. Detta recept fick jag 1972.Så det är gammalt.Har gjort det alltsen dess. Ett bra tips att mixa sylten. Alltid kul att prova nya saker. Så tack och ha de bra. Gittan

    Relaterade Artiklar

    Potatismos
    Inga fiskpinnar utan potatismos till! Det håller säkert många svenskar...

    Dags för lingon!
    De lingon som mognar först kallas rålingon och är särskilt rika på...

    Ny matambassadör
    Christer Lingström har utsetts till Sveriges matambassadör av jordb...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben