Mina egna choklad- och päronrutor med kiwiglasyr

Serverar: 20-30 portioner

Detta är MIN variant på Choklad- och päronrutor med kiwiglasyr. Kaka och glasyr är smaksatt med juice och aromer. Helt utan sötningsmedlet aspertin som finns läskedrycker

Ingredienser

  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 1/2 dl Kiviks pärondricka
  • Ev. 1 tsk päronarom
  • Glasyr
  • 500 g Philadelphia ost, naturell
  • 5-7 dl florsocker
  • 2-4 msk kiwijuice
  • Ev. 1 tsk kiwiarom
  • 10 droppar grön hushållsfärg
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader.
    2. Smörj en långpanna, 30x40 cm, strö på ströbrödet. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt pärondricka och ev. arom. Grädda kakan i 25-40 minuter längst ned i ugnen. Låt svalna.
    3. Glasyr: Rör ihop ost, florsocker, juice och ev. arom till en slät massa. Tillsätt hushållsfärgen. Då kakbottnen svalnat fördela kiwiglasyren över den. Garnera efter önskemål.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben