Mina Enchiladas

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Enkelt och gott!!! Receptet på såsen är hämtat från en vegetarisk variant av enchiladas från Old El Paso men vi har valt att använda köttfärs i våra enchiladas! Bönor eller majs är ett sätt att dryga ut färsen. Väljer man inte att dryga ut färsen så räcker den inte till 8 st! Bra att veta är att såsen kan se mycket ut men det behövs då tortillan suger upp den! Lycka till och smaklig måltid!

Ingredienser

  • 400 gr köttfärs
  • 6 - 8 st mindre soft tortillas
  • 1 påse tacokryddor
  • (1 burk kidneybönor eller majs)
  • Enchiladasås
  • 1 burk green chili eller 1-2 msk jalapeños, hackade
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 1/2 dl vatten
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk matolja
  • 3/4 tsk salt
  • 1/2 tsk oregano
  • 1 krm spiskummin, malen
  • 2 msk Old El Paso Taco Sauce (valfri smak - har själv testat olika)
  • 2 dl gräddfil
  • Oliver, skivade
  • Till gratinering
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    Bryn färsen och tillsätt krydorna enligt påsens beskrivning. Tillsätt bönor eller majs (valfritt) Fördela blandningen över tortillabröden. Rulla ihop och lägg dem med skarven ned i en smord, eldfast form. Sås: Blanda alla ingredienser till enchiladasåsen, utom gräddfil och oliver, i en kastrull. Låt koka utan lock ca 10 min. Rör ner gräddfil och oliver i såsen och häll den över tortillabröden i formen. Strö över ost och gratinera i ca 15 min i 225 grader. Servera med grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat i backen
    Mat smakar så väldigt gott utomhus. Visst smakar det extra bra när...

    Mexikansk matlagning
    Mexikansk matlagning är en blandning av den centralamerikanska, spansk...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben