Serverar: 40 portioner
Tid: 10 minuter
Fick detta receptet från en väninna i Göteborg. Jag bakade mycket förr - varför hade man mer tid då än nu???
Rör ut jästen i sockret. Finfördela smöret i mjölet till en finkorning massa. Tillsätt jästen samt mjölken. Arbeta raskt ihop degen och tag genast upp den på bakbordet. Kavla ut den till en stor kaka och sporra ut fyrkanter - 1 dm stora. Lägg 1 tsk kallt smör eller margarin och 1 tsk socker på varje fyrkant. Vik ihop snibbarna mot mitten och tryck till noga. Lägg bullarna i pappersformar och ställ dem att jäsa ca 2 timmar i vanlig rumstemperatur. Pensla med ägg och grädda í 250-275 grader ca 10 min.
Potatisgratäng
Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...
Julmat i världen
Nu är det snart dags för jul och det kan väl vara extra skoj att få re...
Julbord för födoämnesallergiker
Det finns flera olika typer av allergier och livsmedelsöverkänslighete...