Mina mintkakor

Serverar: 50 portioner

Mintchoklad är aldrig fel!

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl sötmandel, hackad
  • Till glasyren
  • 150 g mintchokladbitar
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen samt de övriga ingredienserna.
    2. Smörj en liten långpanna 20x30 cm och bred ut smeten i den. Grädda i 175 grader ca 20 minuter.
    3. Tag ut pannan och lägg på mintchokladbitarna ett stycke från varandra så att de täcker hela kakan.
    4. Sätt in kakan i ugnen 5 minuter till. Då mjuknar chokladen och kan bredas ut med en kniv, så att det blir en jämn glaserad yta.
    5. Skär den i små rektanglar då den är kall.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben