Mina mintkakor
Serverar:
50 portioner
Mintchoklad är aldrig fel!
Ingredienser
200 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
3 dl vetemjöl
1 dl sötmandel, hackad
Till glasyren
150 g mintchokladbitar
Instruktioner
Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen samt de övriga ingredienserna.
Smörj en liten långpanna 20x30 cm och bred ut smeten i den. Grädda i 175 grader ca 20 minuter.
Tag ut pannan och lägg på mintchokladbitarna ett stycke från varandra så att de täcker hela kakan.
Sätt in kakan i ugnen 5 minuter till. Då mjuknar chokladen och kan bredas ut med en kniv, så att det blir en jämn glaserad yta.
Skär den i små rektanglar då den är kall.
Liknande recept
Dumle After Eight
4.8
24
3
Mintkakor
36
Mintkaka
30-35
Mintkakor
4
20
Mintchokladkaka
50 min
10
Mintchokladkaka
4-6
Chokladmoussetårta
4-6
After Eight kladdkaka
4.7
9
Polkagriskaka
4
35
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!