Mintchokladkaka

Serverar: 10 portioner

Tid: 50 minuter

En tunn och härligt seg kaka med mintsmak.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 100 g mintchokladkakor, tex. after eight
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 1/2 dl mjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 150 g mintchokladkakor tex. after eight
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i dm.
    2. Smält smöret och bryt ner chokladen. Låt smälta och rör till en jämn smet. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt chokladsmeten. Rör om noga.
    3. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och rör ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i 18 minuter.
    4. Ta ut kakan ur ugnen och toppa med mintkakor och grädda ytterligare i 5 minuter för att kakorna ska smälta ner.
    5. Ta ut kakan och jämna till chokladglasyren och låt stelna och tag försiktigt bort formens kant. Förvara svalt.

    Liknande recept

    4
    45 min
    8-10
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Värmande drycker
    Hu,vad ruggigt det är. Vad passar väl bättre är lite värmande dryck...

    Värmande drycker
    Här kommer fler förslag på värmande drycker, vilket kan behövas nu när...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben