Mintchokladkaka

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 45 minuter

Favorit alla kategorier! Med den här gör du succé på fikat på jobbet! Mycket dryg och hållbar, men det brukar inte bli något över.

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 100 g mintchokladkakor, 12 st, t ex After Eight
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2,5 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 150 g mintchokladkakor, 18 st
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 21 cm.
    2. Smält margarinet, ta det från värmen och bryt ner 12 st mintchokladkakor. Rör till jämn smet. Vispa ägg och socker, tillsätt chokladblandningen och till sist alla de torra ingredienserna.
    3. Grädda i 18 min på mittfalsen, Ugn 175 gr.
    4. Tag ut, täck med resterande mintkakor och grädda ytterligare 5 min. Bred sedan ut smeten över hela ovansidan. Låt svalna, ta bort kanten och förvara svalt. Kan serveras med grädde eller glass om man vill.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    LadyBump 2 december 2009

    Underbart god!! Blev härligt seg och lagom kladdig, det blir inte bättre än så här!

    Relaterade Artiklar

    Värmande drycker
    Hu,vad ruggigt det är. Vad passar väl bättre är lite värmande dryck...

    Värmande drycker
    Här kommer fler förslag på värmande drycker, vilket kan behövas nu när...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben