Mintchokladkaka

Serverar: 10 portioner

För chokladälskare

Ingredienser

  • 50 g margarin
  • 2 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 dl vatten
  • Glasyr
  • 50 g margarin
  • 2 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk pepparmintsarom
  • 1-2 msk vatten
  • Instruktioner

    Smörj och mjöla en springform ca 24 cm (form med löstagbar kant) Smält marg. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Blanda mjöl, kakao och bakpulvret. Rör ner mjölblandning, matfett och vatten i äggsmeten. Grädda i 175 g i ca 35 min i nedre delen av ugnen kolla så att kakan är klar. Låt kakan svalna innan den lossas från formen. Smält matfettet i en gryta tillsätt florsocker, kakao, pepparmintsarom och vatten. Rör till en slät glasyr. Bred glasyren över kakan. Servera gärna med vaniljglass.

    Liknande recept

    4
    45 min
    8-10
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Värmande drycker
    Hu,vad ruggigt det är. Vad passar väl bättre är lite värmande dryck...

    Värmande drycker
    Här kommer fler förslag på värmande drycker, vilket kan behövas nu när...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben