Mintchokladkaka

Serverar: 4-6 portioner

God

Ingredienser

  • 100 g smör el margarin
  • 100 g mint choklad t ex after eight
  • 2 ägg
  • 2dl socker
  • 2 1/2 dl mjöl
  • 2 1/2 msk kakao
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 150 g mint choklad t ex after eight
  • Instruktioner

    Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Dra kastrullen från värmen och bryt ner mint chokladen. Låt smälta och rör till en jämn smet. vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan chokladblandningen, rör om noga. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och rör ner blandningen i smeten. Häll smeten i formen och grädda i 18 minuter i 175 grader. Ta ut kakan ur ugnen och täck toppen med mintkakor. Grädda ytterligare 5 minuter för att kakorna ska smälta och bred sedan ut dem så att dem täcker hela toppen. Låt stela och ta sedan försiktigt bort formens kant. Förvara svalt.

    Liknande recept

    4
    45 min
    8-10
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Värmande drycker
    Hu,vad ruggigt det är. Vad passar väl bättre är lite värmande dryck...

    Värmande drycker
    Här kommer fler förslag på värmande drycker, vilket kan behövas nu när...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben