Mintchokladkaka

Serverar: 16 portioner

Den blev otroligt god.

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad
  • 200 g smör
  • 3 ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • Glasyr
  • 25 g smör
  • 1 dl vispgädde
  • 20 plattor After Eight
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter, med smör.
    2. Bryt chokladen i bitar och smält på svag värme tillsammans med smör, rör om lite då och då. Vispa ägg och socker poröst och rör sedan i chokladsmörblandningen tills det blir en jämn smet. Häll i formen.
    3. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min, kakan ska inte vara helt genomgräddad. Låt kakan svalna lite innan kanten tas av. Låt kakan kallna.
    4. Glasyr: Blanda smör, vispgrädde och After Eight. Smält på låg värme under omrörning. Låt glasyren kallna något så den blir tjockflytande. Bred glasyren jämnt över kakan och låt stelna i kylen. Garnera med After Eight. Jag tog silverkulor istället. Servera med skivad apelsin.

    Liknande recept

    4
    45 min
    8-10
    1

    Kommentarer (2)

    ceciliaw 6 februari 2011

    Betyg 6 borde det bli, men nu finns det bara 5:or så.... Godaste tårtan jag ätit i hela mitt liv. Jag garnerade med apelsinskivor och lychéfrukter .

    Ma_Lin 3 april 2011

    Verkligen supergod!

    Relaterade Artiklar

    Värmande drycker
    Hu,vad ruggigt det är. Vad passar väl bättre är lite värmande dryck...

    Värmande drycker
    Här kommer fler förslag på värmande drycker, vilket kan behövas nu när...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben