Mintchokladkaka

Ingredienser

  • 50 g margarin
  • 2 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl socker
  • 2,5 dl mjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 dl vatten
  • Glasyr
  • 50 g margarin
  • 2 dl socker
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk pepparmintsarom
  • 1-2 msk vatten
  • Instruktioner

    Smält fettet i en kastrull. Vispa ägg, socker, vaniljsocker poröst. Blanda mjöl, kakao o bakpulver. Rör ner mjölblandningen, fettet o vatten i äggvispet. Grädda i 175 grader, ca. 35 min. Låt kakan kallna innan den lossas från formen. Smält fettet till glasyren. Tillsätt florsocker, kakao o pepparmint o vatten. Rör till en slät glasyr och bred den över kakan, serevra gärna glass till kakan.

    Liknande recept

    4
    45 min
    8-10
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Värmande drycker
    Hu,vad ruggigt det är. Vad passar väl bättre är lite värmande dryck...

    Värmande drycker
    Här kommer fler förslag på värmande drycker, vilket kan behövas nu när...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben