Mintkaka

Serverar: 30-35 portioner

Godare än köpt och mix.

Ingredienser

  • 3 dl socker
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 3 - 4 msk kakao
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vanillin
  • 2 ägg
  • 150 g smör
  • 1 1/2 dl hett vatten
  • Glasyr
  • 1 msk smält smör
  • 2 dl florsocker
  • ca 1 msk vatten
  • 3 - 4 droppar pepparmintolja
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en liten långpanna. Blanda alla ingredienser. Smält smöret. Vispa ihop äggen. Tillsätt de uppvispade äggen, smöret och det heta vattnet växelvis. Rör om till en slät smet. Bred ut smeten i långpannan och grädda 15-20 min. Blanda alla ingredienserna till glasyren och bred den över kakan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben