Minestrone Genovese

Serverar: 4 portioner

Rekommenderar att ni även tar er tid att göra Ostbröden. Blir liksom pricken över i:et. Den hemlagade Peston blir godast givetvis, men behöver man spara tid så går köpepesto lika bra.

Ingredienser

  • 500 g potatis ( King Edward)
  • 150 g haricots verts
  • 250 g blötlagda vita bönor (gärna lite förkokade)
  • 1 liten aubergine
  • 1 tomat
  • 3 blad mangold
  • 1 liten morot
  • ½ gul lök
  • 4 små zucchini
  • 1 selleristjälk
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk salt
  • 4 portioner pasta
  • Pesto
  • 1 knippe basilika
  • 1 dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl parmesan
  • ½ dl pinjenötter
  • Salt
  • Peppar
  • Ostbröd
  • Smördegsplattor
  • Parmesanost
  • Instruktioner

    1. 1. Skär alla grönsakerna utom potatisen, tomaten och bönorna i små tärningar. Låt en kastrull med 2 l vatten koka upp på spisen. Lägg i alla grönsakerna och låt koka på hög värme i en timme.
    2. 2. Tag ur potatisarna, tomaten och auberginen och mosa tillsammans med olivoljan. Lägg tillbaka i den alltjämt kokande soppan och låt koka i 15 minuter tills man lägger i pastan. Koka pastan tills den är al dente. Servera med en klick pesto på toppen.
    3. 3. Pesto: Kör snabbt ihop alla ingredienser i matberedaren.
    4. 4. Ostbröd: Kavla ut smördegen i tunna rutor, strö över parmesan, "tvinna ihop" och baka i ugn 3-4 minuter i 200 grader.

    Liknande recept

    5
    1 d 15 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben