Rekommenderar att ni även tar er tid att göra Ostbröden.
Blir liksom pricken över i:et.
Den hemlagade Peston blir godast givetvis, men behöver man spara tid så går köpepesto lika bra.
Ingredienser
500 g potatis ( King Edward)
150 g haricots verts
250 g blötlagda vita bönor (gärna lite förkokade)
1 liten aubergine
1 tomat
3 blad mangold
1 liten morot
½ gul lök
4 små zucchini
1 selleristjälk
1 dl olivolja
2 msk salt
4 portioner pasta
Pesto
1 knippe basilika
1 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
2 dl parmesan
½ dl pinjenötter
Salt
Peppar
Ostbröd
Smördegsplattor
Parmesanost
Instruktioner
- 1. Skär alla grönsakerna utom potatisen, tomaten och bönorna i små tärningar.
Låt en kastrull med 2 l vatten koka upp på spisen.
Lägg i alla grönsakerna och låt koka på hög värme i en timme.
- 2. Tag ur potatisarna, tomaten och auberginen och mosa tillsammans med olivoljan.
Lägg tillbaka i den alltjämt kokande soppan och låt koka i 15 minuter tills man lägger i pastan.
Koka pastan tills den är al dente.
Servera med en klick pesto på toppen.
- 3. Pesto: Kör snabbt ihop alla ingredienser i matberedaren.
- 4. Ostbröd: Kavla ut smördegen i tunna rutor, strö över parmesan, "tvinna ihop" och baka i ugn 3-4 minuter i 200 grader.
Liknande recept
Kommentarer (0)