Minestrone med säsongsgrönt

Utmärkt soppa både till lunch och middag.

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 morot, skalad och strimlad
  • 1 zucchini, dela på fyra längder och skiva
  • 2 dl finstrimlad valfri kål sort
  • 4 mogna tomater, flådda och hackade
  • 1 msk puré av soltorkade tomater
  • 1,25 l grönsaksbuljong
  • 2 dl änglahår eller tunn pasta brutna i småbitar
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Hetta upp oljan i en rymlig gryta. Låt löken och vitlöken puttra mjuka, ca 4 minuter. Blanda ner morot, zucchini, kål, tomater, tomatpuré och buljong. Låt det hela få ett uppkok, lägg på locket och sjud 4 minuter.
    2. Tillsätt pastan och sjud ytterligare 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben