Minestrone primavera

Serverar: 4 portioner

Den här mustiga soppan är fylld med färska primörer, servera den tillsammans med färskt rågbröd. 127 kcal/portion

Ingredienser

  • ½ purjolök, den nedre delen
  • 1 zucchini
  • 100 g gröna bönor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk finhackad rosmarin
  • 1 dl finhackad slätbladig persilja
  • 2½ dl frysta gröna ärter
  • 400 g krossade tomater
  • 2 l kycklingbuljong
  • 2½ dl små makaroner
  • Instruktioner

    1. Skölj, ansa och strimla purjolöken tunt. Tärna zucchinin och skär bönorna i bitar, ca 4 cm.
    2. Hetta upp olivoljan i en stor kastrull på hög värme och tillsätt purjolök, rosmarin och persilja. Fräs under omrörning 4-5 minuter tills purjolöken har mjuknat.
    3. Tillsätt zucchini, bönor och ärter och fräs under omrörning cirka 3 minuter tills grönsakerna börjat mjukna. Tillsätt tomater och kycklingbuljong och koka upp.
    4. Sänk till medelvärme och rör ner makaronerna. Låt soppan sjuda cirka 15 minuter tills pastan har mjuknat. Servera gärna färskt rågbröd till soppan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben