Minestrone soppa rosso

En vegetariskt alternativ till den traditionella minestronesoppan.

Ingredienser

  • 2 msk olja
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 purjolökar
  • 1 squash
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 1 liter vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 pkt frysta gröna bönor
  • 4 dl pasta, liten sort
  • 2 tsk basilika
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk chilipeppar
  • Salt
  • Peppar
  • Ev. färska örtkryddor
  • Tillbehör
  • Surdegesbröd
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och fräs den i oljan. Skär purjolök, squash och paprika stora som sockerbitar. Rör ner dem i lökfräset när löken blivit gyllenbrun. Låt sjuda i 5 minuter.
    2. Pressa i vitlök och häll i de krossade tomaterna. Smula ner buljongen och häll på vatten. Rör i basilika och timjan. Salta och peppra, låt sjuda.
    3. Tina under tiden de gröna bönorna enligt paketets anvisningar och skär varje böna i 3 bitar, lägg ner i grytan. Häll i pastan, låt den koka tills den är al dente. Strö eventuellt över någon ört krydda.
    4. Servera med ett gott surdegsbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben