Mini lyxkakor med choklad och mandel

Serverar: 10 portioner

Lyxiga och otroligt smarriga kakor! Kakorna görs utan ugn och är helt utan vitt socker, glutenfria och laktosfria.

Ingredienser

  • Bottnar
  • 2 msk kokosolja
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl havregryn (ren havre)
  • 2 msk mandelsmör
  • 3 msk lönnsirap
  • ½ tsk malen kanel
  • ½ tsk äkta vaniljpulver
  • En nypa salt
  • Fyllning
  • 3 msk kokosolja
  • 2 msk kakao
  • 3 msk lönnsirap
  • En nypa salt
  • Garnering
  • Flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Klipp ut små avlånga bitar bakplåtspapper och lägg i kors i minimuffinsformar. Då blir det enklare att plocka ut de små frysta kakorna.
    2. Smält kokosoljan så att den blir flytande - den ska inte bli varm. Lägg ingredienserna till bottnarna i en mixer och kör tills det blir en finmald blandning. Tryck ut blandningen i formarna nästan hela vägen upp till kanten.
    3. Fyllning: Smält kokosoljan så att den blir flytande - den ska inte bli varm. Blanda kokosolja, kakao, lönnsirap och salt. Häll fyllningen i formarna med hjälp av en matsked.
    4. Ställ kakorna i frysen ett par timmar, täckta med plastfolie. Låt dem stå i rumstemperatur 30 minuter före servering. Garnera med flagad mandel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben