Minipajer med grönkål

Serverar: 12-16 portioner

Populära pajer med grönkålsstuvning, Västerbottenost och nötter. Glutenfria.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 75 g smör
  • 3 dl glutenfri mjölmix
  • 1-2 dl kesella
  • Grönkålsstuvning
  • 250 g grönkål
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl grädde
  • Ljus sirap
  • Salt
  • Peppar
  • Äggstanning
  • ½-1 dl kesella
  • 2 ägg
  • 1½ dl mjölk
  • 125 g Västerbottenost
  • 75 g valnötter eller hasselnötter
  • Flytande honung
  • Instruktioner

    1. Knåda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut i aluminiumformar. Nagga pajskalen med en gaffel och låt dem vila i kylen i 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda pajskalen i 10 minuter mitt i ugnen.
    3. Stuvningen: Koka grönkålen i vatten tillsammans med buljongtärningen ca 15 minuter. Fräs sedan den avrunna grönkålen i grädde. Tillsätt ljus sirap efter smak, krydda med salt och peppar och låt puttra i 10 minuter.
    4. Fördela stuvningen i pajformarna men kom ihåg att lämna ca 1 cm upptill för äggstanningen.
    5. Vispa ihop kesella, ägg och mjölk. Häll 2-3 msk över varje minipaj. Toppa med riven Västerbottensost. Grädda mitt i ugnen i 25 minuter. Strö hackade nötter över. Ringla över lite honung när pajerna serveras.

    Liknande recept

    3
    1 h
    10
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben