Minipajer med grönkål och katrinplommon

Serverar: 16 portioner

Läckra små pajer! Genom att göra pajerna portionsstora får gästerna känna sig lite extra speciella. Degen kan göras i god tid, tryckas ut i formarna och förvaras i kylen fram tills att pajerna ska fyllas och gräddas.

Ingredienser

  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 75 g smör
  • 3/4 dl kesella
  • 16 portionsformar av aluminium
  • Fyllning
  • 1 liter repade grönkålsblad
  • 1 dm purjolök
  • 8 katrinplommon
  • Ca 1½ dl riven cheddarost
  • 3 små ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop mjöl, salt och smör till en smulig massa. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Forma degen till 16 bollar och tryck ut degbollarna i formarna. Låt vila minst 1 timme i kylen.
    2. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Fyllning: Strimla grönkålen och purjolöken och fräs det i en stekpanna med smör tills kålen är riktigt mjuk, ca 10 minuter. Skär plommonen i mindre bitar. Fördela grönkål, purjolök, plommon och ost i formarna och ställ formarna på en plåt. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar och fördela i formarna.
    4. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

    Liknande recept

    3
    1 h
    10
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben