Minipajer med grönkål och katrinplommon
Läckra små pajer! Genom att göra pajerna portionsstora får gästerna känna sig lite extra speciella. Degen kan göras i god tid, tryckas ut i formarna och förvaras i kylen fram tills att pajerna ska fyllas och gräddas.
Ingredienser
2½ dl vetemjöl
1 krm salt
75 g smör
3/4 dl kesella
16 portionsformar av aluminium
Fyllning
1 liter repade grönkålsblad
1 dm purjolök
8 katrinplommon
Ca 1½ dl riven cheddarost
3 små ägg
2 dl vispgrädde
2 krm salt
1 krm peppar
Instruktioner
- Hacka ihop mjöl, salt och smör till en smulig massa. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Forma degen till 16 bollar och tryck ut degbollarna i formarna. Låt vila minst 1 timme i kylen.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Fyllning:
Strimla grönkålen och purjolöken och fräs det i en stekpanna med smör tills kålen är riktigt mjuk, ca 10 minuter. Skär plommonen i mindre bitar. Fördela grönkål, purjolök, plommon och ost i formarna och ställ formarna på en plåt. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar och fördela i formarna.
- Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)