Minipajer med prinskorv

Serverar: 20 portioner

Tid: 2 timmar 45 minuter

Jättegoda småpajer som passar utmärkt till buffén., men även som förrätt eller till vickningen.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl siktat dinkel- eller vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 75 g kallt smör
  • 1 dl keso
  • 1 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 10 prinskorvar
  • 1,5 dl riven ost
  • 2 ägg
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1,5 tsk oregano
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm nymalen peppar
  • Cirka 100 g cocktailtomater
  • 20 portionsformar i aluminium (eller mazarinformar)
  • Instruktioner

    1. Häll mjöl och salt i matberedarens skål. Tillsätt det kalla smöret i små kuber. Mixa snabbt ihop till en smulig massa. Tillsätt keso och vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Eller använd fingertopparna och arbeta så snabbt som möjligt ihop till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen cirka 1 timme.
    2. Dela degen i 20 bitar och forma dem till bollar. Tryck ut degen i små aluminium- eller mazarinformar. Nagga bottnarna med en gaffel. Ställ formarna i kylen 30 minuter.
    3. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ formarna på en plåt. Skär korvarna på längden och tvären. Fördela korv och ost i formarna.
    4. Vispa ihop ägg, grädde, oregano, salt och peppar. Häll äggstanningen i formarna. Lägg på halverade cocktailtomater.
    5. Grädda pajerna i mitten av ugnen cirka 25 minuter.
    6. Tips! Man kan byta ut prinskorven mot små bitar chorisokorv eller annan kryddad korv. Men även byta ut prinskorven mot med lite fin strimlad kassler, skinka eller stekt bacon i småbitar eller annat man ha hemma.
    7. Smaklig spis!

    Liknande recept

    3
    1 h
    10
    1

    Kommentarer (2)

    carinavisby 8 mars 2009

    Jättegod paj den blev mycket uppskattad. Bytte ut prinskorven mot lite finare varmkorv. Mums!

    foghammar 7 april 2011

    ska få barnbarnen hit ipåsk. Det här tror jag går hem

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben