Minipavlova med citron- och myntasorbet
En både läskande och söt - i dubbel bemärkelse - dessert!
Har du ingen glassmaskin kan sorbeten göras i en plastform. Rör då lite i den en gång i halvtimmen, tills sorbeten är fast men inte helt isfryst.
Det går också bra att köpa färdig citronsorbet och blanda i hackad mynta.
Ingredienser
2 äggvitor
1 tsk ättikssprit
1½ dl florsocker, 100 g
Socker
Sorbet
2½ dl vatten
1 dl socker
1 dl pressad citronsaft
1 äggvita
1 msk hackad mynta
Garnering
Myntablad
Skalstrimlor från citron
Instruktioner
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Vispa äggvitorna till ett ganska fast skum i en bunke med ättikssprit. Tillsätt florsocker och vispa till ett segt och fast skum. Häll marängsmeten i en spritspåse.
- Strö lite socker på ett bakplåtspapper och spritsa ut marängbottnar, ca 10 cm i diameter, i formen som ett fågelbo. Grädda minipavlovorna i ugnen ca 2 timmar. Ta ut och låt svalna.
- Koka ihop vatten och socker till en sockerlag ca 3 minuter. Låt den svalna helt och häll i citronsaften. Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd ner det tillsammans med hackad mynta i citronsockerlagen. Kör blandningen i glassmaskin till en sorbet.
- Servera minipavlovorna med en kula citronsorbet på toppen. Garnera med myntablad och citronskalsstrimlor.
Liknande recept
Kommentarer (0)