Minipavlova med citron- och myntasorbet

Serverar: 4 portioner

En både läskande och söt - i dubbel bemärkelse - dessert! Har du ingen glassmaskin kan sorbeten göras i en plastform. Rör då lite i den en gång i halvtimmen, tills sorbeten är fast men inte helt isfryst. Det går också bra att köpa färdig citronsorbet och blanda i hackad mynta.

Ingredienser

  • 2 äggvitor
  • 1 tsk ättikssprit
  • 1½ dl florsocker, 100 g
  • Socker
  • Sorbet
  • 2½ dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1 dl pressad citronsaft
  • 1 äggvita
  • 1 msk hackad mynta
  • Garnering
  • Myntablad
  • Skalstrimlor från citron
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 100 grader.
    2. Vispa äggvitorna till ett ganska fast skum i en bunke med ättikssprit. Tillsätt florsocker och vispa till ett segt och fast skum. Häll marängsmeten i en spritspåse.
    3. Strö lite socker på ett bakplåtspapper och spritsa ut marängbottnar, ca 10 cm i diameter, i formen som ett fågelbo. Grädda minipavlovorna i ugnen ca 2 timmar. Ta ut och låt svalna.
    4. Koka ihop vatten och socker till en sockerlag ca 3 minuter. Låt den svalna helt och häll i citronsaften. Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd ner det tillsammans med hackad mynta i citronsockerlagen. Kör blandningen i glassmaskin till en sorbet.
    5. Servera minipavlovorna med en kula citronsorbet på toppen. Garnera med myntablad och citronskalsstrimlor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben