Mirza Ghazemi - aubergine för nybörjare

Serverar: 4 portioner

Det finns en massa fördomar mot aubergin i landet. Men har man smakat på det här så kan man släppa dem sen. Det finns många recept på Mirza Ghazemi, de flesta har ägg med, några saknar till och med kanel. Det här är det bästa av alla Mirza-recept. Njut med Liba-bröd eller liknande.

Ingredienser

  • 2 medelstora auberginer
  • 400 g (en burk) krossade tomater
  • 1+1 tsk salt
  • 1 tsk kanel
  • 2 vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • Instruktioner

    1. Skala auberginerna och skär dem i centimetertjocka skivor på längden. Salta lätt och låt ligga ca tio minuter.
    2. Skölj bort vätskan som samlas på skivorna. Torka med hushållspapper.
    3. Stek auberginskivorna i en nonstick-panna med så lite olivolja som möjligt tills de är mjuka. Lägg över i en bred, tålig skål. Krossa auberginskivorna med en rotfruktsstamp (använd inte matberedare eller stavmixer, det blir inte bra).
    4. Häll lite mer olja i pannan. Pressa i vitlöksklyftorna och låt dem fräsa i några sekunder så de börjar få färg. Häll tillbaka auberginkrosset. Rör om så de blandas med vitlöken. Tillsätt de krossade tomaterna, saltet och kanelen. Rör om och låt puttra några minuter.
    5. Lägg upp i en skål eller på ett fat. Servera varmt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lotteschioler 13 augusti 2015

    Älskar aubergine! Härligt recept! Tycker dock att du ska pröva en stekpanna av järn! Rätt skött blir den helt "non stick" och tillför nyttigheter, (i st för farliga ämnen, håller i generationer.....)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben