Mjölkchokladbiscotti med pecannötter

Serverar: 60 portioner

Tid: 1 timme

Knapriga skorpor som kan varieras på många sätt. Byt tex ut pekannötterna mot pistasch-, hassel- eller valnötter. Doppa ena sidan av skorporna i smält mjölkchoklad för extra chokladsmak.

Ingredienser

  • 100 g mjölkchoklad
  • 200 g pekannötter
  • 3 ägg
  • 3 äggulor
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Grovhacka chokladen och finhacka nötterna. Vispa ägg och äggulor, socker, farinsocker och vaniljsocker till ett fluffigt skum.
    3. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver och 1 krm salt. Rör om och blanda i nötter och choklad. Tillsätt ev mer mjöl ifall degen känns alltför kladdig.
    4. Dela degen i tre delar. Rulla varje del till en rulle, ca 35 cm lång. Lägg rullarna på en bakpapperklädd plåt.
    5. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut och skär i sneda bitar, 2-3 cm breda, medan de fortfarande är varma.
    6. Vänd bitarna med snittytan upp. Sänk värmen till 100 grader och torka skorporna i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna på galler. Förvara skorporna torrt och svalt i t ex en glasburk eller plåtburk. Håller ca en månad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben