Mjölkchokladbiscotti med pecannötter
Knapriga skorpor som kan varieras på många sätt. Byt tex ut pekannötterna mot pistasch-, hassel- eller valnötter. Doppa ena sidan av skorporna i smält mjölkchoklad för extra chokladsmak.
Ingredienser
100 g mjölkchoklad
200 g pekannötter
3 ägg
3 äggulor
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
8 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Grovhacka chokladen och finhacka nötterna. Vispa ägg och äggulor, socker, farinsocker och vaniljsocker till ett fluffigt skum.
- Tillsätt mjöl blandat med bakpulver och 1 krm salt. Rör om och blanda i nötter och choklad. Tillsätt ev mer mjöl ifall degen känns alltför kladdig.
- Dela degen i tre delar. Rulla varje del till en rulle, ca 35 cm lång. Lägg rullarna på en bakpapperklädd plåt.
- Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut och skär i sneda bitar, 2-3 cm breda, medan de fortfarande är varma.
- Vänd bitarna med snittytan upp. Sänk värmen till 100 grader och torka skorporna i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna på galler. Förvara skorporna torrt och svalt i t ex en glasburk eller plåtburk.
Håller ca en månad.
Liknande recept
Kommentarer (0)