MJÖLKCHOKLADTÅRTA MED VARMA HALLON

Serverar: 10 portioner

Otroligt god har gjort den 2 ggr och dom som åt den älskade den ;)

Ingredienser

  • 400 g mandelmassa
  • 1 ägg
  • 3 äggvitor
  • 4 msk kakao
  • Fyllning
  • 5 dl vispgrädde
  • 300 g mjölkchoklad
  • 3 äggulor
  • Garnering
  • hallon
  • hyvlad mörk choklad
  • Varm hallonsås
  • 600 g hallon
  • 2 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader .
    2. Riv mandelmassan . Rör i ägget , lättvispade äggvitor och kakao . Häll smeten i en smord form med löstagbar kant , ca 24 cm i diameter . Grädda i mitten av ugnen ca 20 min . Låt kakan kallna .
    3. Vispa grädden . Dela chokladen i bitar och smält över vattenbad . Ta chokladen från värmen . Rör ner en äggula i taget i chokladen . Blanda i hälften av grädden i chokladsmeten . Vänd ner resten av grädden
    4. Häll smeten över kakan i formen . Täck över och frys minst 4 tim .
    5. Hit kan man förbereda .
    6. Låt tårtan stå framme ca 30 min före servering . Garnera tårtan med hallon och choklad .
    7. Värm hallonen till såsen , blanda i florsocker och servera såsen till tårtan .

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    tinlun 4 december 2007

    Hej! Skulle du kunna tänka dig att skriva lite utförligare hur man gör denna tårta? ;-)

    Towaa 19 oktober 2013

    Den är fantastiskt god denna tårta!!! Bjöd på den senast i går och den blev så poppis att jag fick dela med mig av receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben