Mjuk pepparkaka

Ingredienser

  • 100 g margarin eller smör
  • 2 1/2 dl farinsocker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk kanel
  • 2 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malda kryddnejlikor
  • 1 burk (2 dl) créme fraiche eller gräddfil
  • 4 msk lingonsylt
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en rund eller avlång form ca 2 liter. Rör margarin och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Rör kraftigt. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Rör ner dem växelvis med créme fraiche och lingonsylt. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Ta ut kakan och låt den stå ca 5 min innan den stjälps upp. Låt kakan kallna övertäckt med formen.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Aloe 16 december 2008

    Jätte-god!!! Istället för de olika kryddorna använde jag en påse pepparkaksryddor o det funkade väldigt bra.

    Born61 4 november 2009

    Idag blev det julstämning i vårt kök! Härliga dofter och underbara smaker! Tack för ett mycket gott recept!

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Doften av jul eller ?måsten? av jul!?
    När det är som allra mörkast och ruggigast ute kommerjulen med alla...

    Champagne - Kombinera det bästa med det bästa
    Vissa njutningsmedel har blivit klassifierade som högtidssymboler o...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben