Mjuk pepparkaka

Serverar: 15 portioner

Tid: 55 minuter

Låt gärna kakan mogna till nästa dag för bästa smak

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl rårörd lingonsylt
  • 2 dl vispgrädde
  • 50 g smält smör
  • 3 dl vetemjöl ( 180 g )
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk mald kanel
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 1 krm mald nejlika
  • 1 tsk mald ingefära
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en avlång 1 1/2 -liters form. Vispa ägg och socker pösigt. 2. Tillsätt lingonsylt, grädde och smör. Blanda varsamt. 3. Blanda mjöl och bakpulver samt kryddor. Sikta ner blandningen och rör tills allt är blandat. Häll smeten i formen. 4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen c:a 40 min tills den är torr när du provar med en sticka. Låt kakan svalna i formen innan den stjälps upp
    2. Saftig och god

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Elis 16 februari 2008

    Denna är så supergod.Slår alla andra mjuka pepparkakor lätt!

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Doften av jul eller ?måsten? av jul!?
    När det är som allra mörkast och ruggigast ute kommerjulen med alla...

    Champagne - Kombinera det bästa med det bästa
    Vissa njutningsmedel har blivit klassifierade som högtidssymboler o...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben