Mjuk pepparkaka

Serverar: 7-9 portioner

Mammas recept, om ni vill kan ni ha i lingonsylt, men jag brukar strunta i det då jag inte gillar det i kakan.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 2 ½-3 dl strösocker
  • 2 ½-3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2-3 msk smält smör
  • 1 ½ dl mjölk
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk kryddnejlika
  • Instruktioner

    1. Rör socker och ägg pösigt. Blanda i resten av ingredienserna och rör till en jämn smet.
    2. Häll i en avlång, smörad och bröad, form, den ska rymma ungefär 1,5 liter.
    3. Grädda kakan i 200 grader i ca 30 min.
    4. Kakan kan falla ihop sen när den är gräddad, men det gör inget, den smakar gott ändå. Riktigt gott.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Doften av jul eller ?måsten? av jul!?
    När det är som allra mörkast och ruggigast ute kommerjulen med alla...

    Champagne - Kombinera det bästa med det bästa
    Vissa njutningsmedel har blivit klassifierade som högtidssymboler o...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben