Mjuk pepparkaka

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme

Lagom kryddad. Jättegod! Fin färg.

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 ½ dl filmjölk
  • 1 ½ tsk ingefära
  • 1 ½ tsk nejlikor
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk bikarbonat eller 2 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet och låt det svalna. Smörj och bröa en avlång form eller en sockerkaksform med hål i mitten som rymmer ca 1 ½ liter.
    2. Vispa ägg och socker så det blir vitt och pösigt, gärna med elvisp.
    3. Tillsätt filmjölk, ingefära, nejlikor, kanel och bikarbonat (eller bakpulver). Blanda till en jämn smet.
    4. Tillsätt vetemjöl och det smälta matfettet. Blanda till en jämn smet.
    5. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter.
    6. Låt kakan stå i formen i några minuter innan du stjälper upp den. Lägg formen över kakan medan den svalnar.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    blackororon 17 december 2010

    Mycket fin kaka med underbar smak, men jag grädda i 35-40 min då min blev saftigare i min ung!

    tmt 22 september 2015

    Mycket god.Tack för reseptet.

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Doften av jul eller ?måsten? av jul!?
    När det är som allra mörkast och ruggigast ute kommerjulen med alla...

    Champagne - Kombinera det bästa med det bästa
    Vissa njutningsmedel har blivit klassifierade som högtidssymboler o...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben