Mjuk Pepparkaka

Serverar: 2 portioner

Enkel att göra och är jättegod, dessutom blir det två kakor.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 4 tsk kanel
  • 2 tsk nejlikor
  • 2 tsk ingefära
  • 3 dl filmjölk
  • Instruktioner

    Vispa äggen och sockret poröst. Vispa ner filmjölken. Blanda bikarbonat och kryddor med mjölet och rör ner i smeten. Rör inte mer än att allt precis blandat. Grädda i två smorda och bröade formar. Täck eventuellt med aluminiumfolie mot slutet om de verkar bli mörka. 175 grader 60 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Jamaica 19 april 2009

    Åhh vilken god smet..:) Måste bli en helt en underbar kaka! Den står i ugnen nu så jag skriver när jag smakat!

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Doften av jul eller ?måsten? av jul!?
    När det är som allra mörkast och ruggigast ute kommerjulen med alla...

    Champagne - Kombinera det bästa med det bästa
    Vissa njutningsmedel har blivit klassifierade som högtidssymboler o...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben