Mjuk pepparkaka

Serverar: 15 portioner

God till kaffet men passar också till glögg! Gräddar du kakan lite längre än vanligt blir den läcker att äta med en grönmögelost.

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2 ½ dl strösocker eller farinsocker i mjuk påse
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk malda nejlikor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Smöra och bröa en form 1 ¾ liter.
    3. Rör smör och socker kraftigt tills det blir poröst. Rör ner ett ägg i taget och fortsätt röra kraftigt.
    4. Blanda mjöl och bakpulver med alla kryddor och blanda ner det i smeten. Rör till en jämn smet.
    5. Klicka ner smeten i formen och grädda i ugnen 35-45 minuter. Pröva med att sticka i mitten av kakan – den ska vara torr.
    6. Ta ut och låt svalna något innan du vänder upp kakan på fat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Doften av jul eller ?måsten? av jul!?
    När det är som allra mörkast och ruggigast ute kommerjulen med alla...

    Champagne - Kombinera det bästa med det bästa
    Vissa njutningsmedel har blivit klassifierade som högtidssymboler o...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben