mjuk pepparkaka i kall ugn

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme

Lätt att vispa ihop och ställa in i den kalla ugnen.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk kanel
  • ½ tsk kryddnejlika
  • 3 dl filmjölk
  • 50 g smält smör
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem omväxlande med filmjölken.
    2. Blanda sen i det avsvalnade smöret. Häll smeten i en smord och bröad avlång form. Ställ in den i den kalla ugnen. Sätt ugnen på 200º och grädda i ca 1 timme.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (2)

    Disen 15 december 2009

    Mums!! sååå god och enkel att vispa ihop. Kakan håller sig mjuk och färsk länge. Kommer absolut att baka den igen. Full pott!! Tack för receptet.

    hedvig46 4 augusti 2010

    Helt underbar och saftig.Kommer att baka den många gånger<3

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Glöggtilltugg
    Då var det dags igen! På söndag är det advent och det är dags för å...

    Bästa glöggtilltuggen!
    Nu är det dags för glögg igen. Matklubben har samanställt några goda t...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben