Mjukseg päronkaka

Serverar: 12-14 portioner

En läcker, lite segmjuk kaka med päron och kardemumma som passar vid alla tillfällen.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 1 tsk bakpulver
  • 2½ dl vetemjöl
  • 75 g smör, smält
  • Fyllning
  • 1-2 päron, skalade och skurna i små bitar
  • ½ tsk kardemummakärnor, mortlade
  • Servering
  • Vaniljsås eller vaniljgrädde (vispad grädde + vaniljpulver eller vaniljsocker)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda ihop vaniljsocker, mortlad kardemumma, bakpulver och vetemjöl. Rör ner det tillsammans med det smälta smöret och blanda till en slät smet.
    3. Häll smeten i en smord och bröad form ca 23 cm i diameter. Lägg ut päronbitar ovanpå smeten och tryck till lite lätt. Strö över mortlad kardemumma. Grädda kakan mitt i ugnen i 25-30 minuter.
    4. Servera den gärna med vaniljsås eller vaniljgrädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben