Bakas med fördel i vedeldad ugn.
Ingredienser
5 l mjölk
1 l havregryn
1 l socker
Anis och fänkål, ca 1-2 dl (efter smak)
1 pkt á 50 g jäst
3 hg smält margarin eller smör
1 kg rågsikt
2-3 påsar vetemjöl
Instruktioner
- Havregrynen blötläggs i mjölken ca 2 tim.
- Smält jästen i en liten del av det blöta havregrynen. Blanda samman alla ingredienser förutom vetemjöl.
- Blanda i vetemjöl till lagom konsistens. Degen ska vara mycket lös. Ta bara i så mycket vetemjöl att du precis klara av att hantera degen.
- Låt jäsa ca 1 timme.
- Ta upp hela degen på bakbordet. Fördela i lagom stora degämnen och gör bullar av dem. Därefter är det dags att kavla ut och grädda. Tänk på att inte kavla för tunt, det ska bli mjukt tunnbröd.
- Lycka till
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Lyckas med julskinkan
Julskinkan är en av de viktigaste attributen på julbordet för de al...
Hur jag blev matlagare
Förmodligen åt jag för första gången i mitt liv vid nästan sex års åld...
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...