Mjukt tunnbröd

Bakas med fördel i vedeldad ugn.

Ingredienser

  • 5 l mjölk
  • 1 l havregryn
  • 1 l socker
  • Anis och fänkål, ca 1-2 dl (efter smak)
  • 1 pkt á 50 g jäst
  • 3 hg smält margarin eller smör
  • 1 kg rågsikt
  • 2-3 påsar vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Havregrynen blötläggs i mjölken ca 2 tim.
    2. Smält jästen i en liten del av det blöta havregrynen. Blanda samman alla ingredienser förutom vetemjöl.
    3. Blanda i vetemjöl till lagom konsistens. Degen ska vara mycket lös. Ta bara i så mycket vetemjöl att du precis klara av att hantera degen.
    4. Låt jäsa ca 1 timme.
    5. Ta upp hela degen på bakbordet. Fördela i lagom stora degämnen och gör bullar av dem. Därefter är det dags att kavla ut och grädda. Tänk på att inte kavla för tunt, det ska bli mjukt tunnbröd.
    6. Lycka till

    Liknande recept

    1 h 30 min
    15-16
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lyckas med julskinkan
    Julskinkan är en av de viktigaste attributen på julbordet för de al...

    Hur jag blev matlagare
    Förmodligen åt jag för första gången i mitt liv vid nästan sex års åld...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben