Mjukt tunnbröd

Serverar: 4 portioner

Det här brödet är riktigt enkelt att göra och blir delikat! Gör sillklämmor av bröden, eller messmör

Ingredienser

  • 2 ½ l mjölk
  • 1.2 paket jäst
  • ½ flaska sirap
  • 2 dl olja
  • ½ msk salt
  • ½ msk hjorthornssalt
  • 0.6 kg grahamsmjöl eller rågsikt
  • 2.8 kg vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i mjölken. Tillsätt alla övriga ingredienser och arbeta till en deg. Den ska arbetas så lite som möjligt för annars blirDegens konsistens ska vara som en lös vetedeg. 2. Sätt ugnen på 250 grader. Låt degen vila tills man ser att den kommer igång att jäsa, vilket brukar märkas efter ungefär 15-20 minuter. 3. Kavla degen tunt. När man bakar i stenugn så blir kakorna cirka 60 centimeter i diameter. Därefter gräddas brödet direkt utan någon mera jäsning i cirka 30 sekunder. När man bakar i vanlig så blir självklart kakorna mindre och tiden lite längre på grund av den lägre temperaturen. Grädda tills bröder ser färdigt ut.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    15-16
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lyckas med julskinkan
    Julskinkan är en av de viktigaste attributen på julbordet för de al...

    Hur jag blev matlagare
    Förmodligen åt jag för första gången i mitt liv vid nästan sex års åld...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben