Mjukt tunnbröd

Serverar: 12 portioner

Tid: 50 minuter

Bröd som gräddas i stekpanna. Godast färska.

Ingredienser

  • 0,25 paket jäst
  • 50 g margarin
  • 5 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • ½ dl socker
  • 1 msk sirap
  • ½ tsk hjorthornssalt
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 ½ dl rågsikt
  • 7 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet i en kastrull. Häll på mjölken och värm till fingervarmt.
    2. Smula sönder jästen i en bunke. Häll över degspadet och rör om tills jästen smält.
    3. Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop till en deg. Låt jäsa övertäckt ca 40 minuter.
    4. Dela degen i 12 bitar. Rulla till runda bullar och kavla ut till tunna kakor, använd gärna kruskavel. Arbeta vid väl mjölat bakbord.
    5. Grädda kakorna en och en i en varm, torr stekpanna. Gräddningstiden är ca 2 minuter på varje sida.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    15-16
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lyckas med julskinkan
    Julskinkan är en av de viktigaste attributen på julbordet för de al...

    Hur jag blev matlagare
    Förmodligen åt jag för första gången i mitt liv vid nästan sex års åld...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben