Serverar: 10-15 portioner
Jag bakar i vedeldad ugn men det går även bra i vanlig ugn
Ingredienser
25 g jäst
75 g margarin eller smör
7 dl mjölk
1 msk brödkrydda
1 dryg tsk salt
1 tsk hjorthornsalt
12-13 dl glutenfritt mjöl tex Lailas mjölmix vilket gör degen betydligt mer lättkavlad men det går även med vanligt mjöl
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke.
- Smält matfettet och tillsätt mjölken, värm till 37 grader.
- Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den har löst sig. Tillsätt resten av vätskan, socker, krydda salt hjorthornsalt och mjöl.
- Låt degen jäsa i 40 minuter.
- Forma bollar som du kavlar ut till tunna kakor och till sist kavlar med en kruskakavel.
- Grädda i 250 grader ca 2 minuter.
- Låt kakorna svalna inlindade i en handduk.
Liknande recept
Kommentarer (4)
Relaterade Artiklar
Lyckas med julskinkan
Julskinkan är en av de viktigaste attributen på julbordet för de al...
Hur jag blev matlagare
Förmodligen åt jag för första gången i mitt liv vid nästan sex års åld...
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...
Hur mycker socker?
jag bakade dessa tunnbröden jag kan bara säga en sak dom är super goda tack för ett riktigt bra tunnbröds recept
dom var super goda tack för ett bra recept
Hur mycket socker ska det vara?