Mjukt tunnbröd

Serverar: 10-15 portioner

Jag bakar i vedeldad ugn men det går även bra i vanlig ugn

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 75 g margarin eller smör
  • 7 dl mjölk
  • 1 msk brödkrydda
  • 1 dryg tsk salt
  • 1 tsk hjorthornsalt
  • 12-13 dl glutenfritt mjöl tex Lailas mjölmix vilket gör degen betydligt mer lättkavlad men det går även med vanligt mjöl
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke.
    2. Smält matfettet och tillsätt mjölken, värm till 37 grader.
    3. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den har löst sig. Tillsätt resten av vätskan, socker, krydda salt hjorthornsalt och mjöl.
    4. Låt degen jäsa i 40 minuter.
    5. Forma bollar som du kavlar ut till tunna kakor och till sist kavlar med en kruskakavel.
    6. Grädda i 250 grader ca 2 minuter.
    7. Låt kakorna svalna inlindade i en handduk.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    15-16
    2

    Kommentarer (4)

    aangelina 24 januari 2012

    Hur mycker socker?

    bullen2013 15 mars 2013

    jag bakade dessa tunnbröden jag kan bara säga en sak dom är super goda tack för ett riktigt bra tunnbröds recept

    bullen2013 15 mars 2013

    dom var super goda tack för ett bra recept

    Lotcoh 18 september 2014

    Hur mycket socker ska det vara?

    Relaterade Artiklar

    Lyckas med julskinkan
    Julskinkan är en av de viktigaste attributen på julbordet för de al...

    Hur jag blev matlagare
    Förmodligen åt jag för första gången i mitt liv vid nästan sex års åld...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben