Moas filègratäng.

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Så gott så och kanon att göra hela rätten i en form.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilè
  • Smör
  • 100 g champinjoner
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk riven parmesanost
  • ½ tsk dragon
  • 4 medelstora potatisar
  • 1 stor palsternacka
  • 3 tomater
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 msk vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 1 dl västerbottenost
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 dl crème fraiche
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form. Skiva champinjoner i tunna skivor och fördela dem på botten av formen. Pressa vitlök över svampen och fördela parmesanost och dragon över. Skala potatis och palsternacka. Skiva tomater, potatis och palsternacka i tunna skivor. Varva tomatskivor, potatis och palsternacka i formen och krydda med salt och svartpeppar. Häll på vitt vin och grädde. Ställ in i ugnen ca 40 minuter. Putsa under tiden filèn från senor och hinnor och bryn i en stekpanna tills köttet får fin färg. Krydda med salt och peppar och efterstek i ugnen 12-15 minuter. Blanda crème fraiche med riven västerbottenost och senap. Skiva filèn i 2 cm tjocka skivor. Ta ut gratängen och placera skivorna överst. Bred ut blandningen över köttet och gratinera ytterligare 15 minuter. Servera gärna en enkel tomatsallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben