Serverar: 4 portioner
Tid: 1 timme 20 minuter
Så gott så och kanon att göra hela rätten i en form.
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form. Skiva champinjoner i tunna skivor och fördela dem på botten av formen. Pressa vitlök över svampen och fördela parmesanost och dragon över. Skala potatis och palsternacka. Skiva tomater, potatis och palsternacka i tunna skivor. Varva tomatskivor, potatis och palsternacka i formen och krydda med salt och svartpeppar. Häll på vitt vin och grädde. Ställ in i ugnen ca 40 minuter. Putsa under tiden filèn från senor och hinnor och bryn i en stekpanna tills köttet får fin färg. Krydda med salt och peppar och efterstek i ugnen 12-15 minuter. Blanda crème fraiche med riven västerbottenost och senap. Skiva filèn i 2 cm tjocka skivor. Ta ut gratängen och placera skivorna överst. Bred ut blandningen över köttet och gratinera ytterligare 15 minuter. Servera gärna en enkel tomatsallad till.