Morbergs grillade entrecôte på spett

Serverar: 4 portioner

Så himla gott att man nästan svimmar.

Ingredienser

  • 4 skivor entrecôte
  • Grillspett
  • Salt
  • Peppar
  • Barbequesås
  • ½ färsk ananas
  • ½ papaya
  • 1 dl jordnötter
  • ½ citron, saft
  • 1/4 röd habanero (eller chilifrukt)
  • 6 myntablad
  • 3 msk olivolja
  • Marinad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 chalottenlökar
  • 1/4 kruka färsk timjan
  • 1 knippe gräslök
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1/4 röd habanero (eller chilifrukt)
  • 1 ½ dl olivolja
  • Instruktioner

    1. BBQ-sås: Kör alltsammans i en mixer till det blir en slät sås.
    2. Spett: Skär bort fettkanter och senor från köttet. Skär ”fingerstora” bitar och trä på spetten, som har fått ligga i vatten innan. Häll över marinaden och låt dra 1-2 timmar. Salta och peppra. Grilla köttet runt om i 2-3 minuter, alternativt grilla i panna på spisen.
    3. Servera med krispig sallad och bbq-sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben