Morgh shati korma/ Bhutansk mat

Serverar: 2 portioner

Underbart gott... min första smakupplevelse när det gäller det indiska/bhutanska köket

Ingredienser

  • 200g kycklingfilé
  • 2 st stora gula lökar, ca 200 g
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk garam masala
  • 2 msk curry
  • 0,5 dl olja eller margarin
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 dl vatten
  • Salt
  • 3 dl grädde
  • Färsk koriander för dekokration
  • Instruktioner

    Skär varje kycklingfilé i 3 delar. Hacka löken. Värm oljan tills den blir varm, lägg då i lök och skivad vitlök. Låt det ligga under omrörning tills det blivit lite brunt. Lägg i tomatpuré och rör om. Lägg i alla kryddor och rör om. Mixa allt till en sås. Lägg ikycklingen och tillsätt salt och vatten, Låt koka 15-20 minuter på mellanstark värme.Tillsätt grädde, låt det bli varmt. Smaka av. Tillsätt ev mera kryddor. Smaka av. Servera med basmati ris och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    miaper1234 15 februari 2009

    Såå himla gott! Det godaste jag ätit på länge! Tack för receptet" !

    malinthuresson 26 februari 2009

    Ljuvligt!!!!!!!!

    mammis 19 maj 2009

    Mmm vad gott det var. Jag gjorde den relativt stark och vi slukade hela grytan

    lotterbo 11 november 2012

    Så himla, gott!!!! Gör den något mindre starkt än receptet så slukar hela familjen detta.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben